rok szkolny 2022/2023
- Przedmioty ogólnokształcące
- Przedmioty zawodowe
KLASA IV TECHNIKUM po gimnazjum
- PRZEDMIOTY OGÓLNOKSZTAŁCĄCE
JĘZYK POLSKI
“Ponad słowami, klasa 3”, Chmiel, Równy, wyd. Nowa Era
MATEMATYKA
“Prosto do matury 3” Belka, Antek, Grabowski, wyd. Nowa Era
JĘZYK ANGIELSKI – kontynuacja podręcznika
JĘZYK NIEMIECKI – “#trends 4”
BIOLOGIA – informacja u nauczyciela we wrześniu
HISTORIA I SPOŁECZEŃSTWO
Jarosław Centek „Poznać przeszłość. Wojna i wojskowość”, wyd. Nowa Era
Kłodziński, Krzemiński “Poznać przeszłość. Europa i świat”, wyd. Nowa Era
RELIGIA – bez podręcznika
2. PRZEDMIOTY ZAWODOWE
-> technik weterynarii
Anatomia i fizjologia zwierząt, Anatomia i fizjologia zwierząt w praktyce
“Anatomia i fizjologia zwierząt” Helena Przespolewska, Karolina Barszcz, wydawnictwo PWRiL
Chów zwierząt, Chów zwierząt w praktyce
“Hodowla zwierząt”, pod red. Tadeusza Szulca, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Rozród i inseminacja zwierząt, Rozród i inseminacja zwierząt w praktyce
“Położnictwo i unasienianie zwierząt”, Kovar, Charvat, Sarudy, przeł. Kowalczyk, Jędruch
oraz dodatkowo materiały od nauczyciela
———————————————————————————————————
-> technik rolnik
PRODUKCJA ROŚLINNA
Czerwiński Zbigniew i inni – Produkcja roślinna cz. 2 – klasa III
Kościelniak, Dreczka – “Nowoczesna uprawa zbóż, wyd. Spra – klasa III
Czerwiński Zbigniew i inni – Produkcja roślinna cz. 2 i cz. 3 – klasa IV
PRODUKCJA ZWIERZĘCA
Biesiada-Drzazga Barbara, Jeleń Bronisław “Produkcja zwierzęca, cz. 2” – klasa II i III
Biesiada-Drzazga Barbara, Jeleń Bronisław “Produkcja zwierzęca”, cz. 2 i cz. 3 – klasa IV
————————————————————————————————————
-> technik żywienia i usług gastronomicznych
- informacja u nauczyciela przedmiotu we wrześniu