11 – 15.05.2020
WF
Proszę zapoznać się z informacją w załączniku: załącznik
Język niemiecki
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Podstawy przedsiębiorczości
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Biologia
(15.05)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2
Biologia
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2
Język niemiecki
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Wiedza o społeczeństwie
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Matematyka
Funkcja kwadratowa – powtórzenie
Sporządź w zeszycie tabelę i dokładny wykres funkcji kwadratowej opisanej wzorem y=x2−2x−3. Pokaż na wykresie miejsca zerowe, współrzędne wierzchołka. Stwierdź, czy funkcja posiada wartość maksymalną i minimalną. W jakim zakresie funkcja rośnie, a w jakim maleje.
Czekam na skany Twojej pracy stan.bus@wp.pl lub fb
WF
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2
Język angielski
Zadanie na: kliknij link Proszę o przysyłanie zdjęć wyników.
Język polski
1.Opracuj utwory i cechy poezji poety pozytywistycznego Adama Asnyka
-wiersze; ”Do Młodych”, ”Daremne żale”.
2.Od następnego tygodnia tj. od 18.05 – proszę być przygotowanym, znać ”Lalkę” B. Prusa.
3.Bardzo proszę o zaliczenie zaległości.
Religia
Temat: Maj miesiącem Matki Bożej.
Zapoznaj się z prezentacją poświęconą Matce Bożej i miejscami jej szczególnego kultu: kliknij link
Zrób krótką notatkę ( 2-3 punkty, nie przesyłaj notatki, sprawdzimy po powrocie do szkoły).
Przedmioty zawodowe
2TŻ Procesy technologiczne
Temat: Elementy dekoracyjne tortów
Jesteśmy dalej w temacie tortów. Proszę , aby Ci uczniowie którzy nie zrealizowali projektu tortu nadrobili to do końca przyszłego tygodnia, pozostali ( 4 osoby) odpoczywają.
Przejrzyjcie sobie dekoracje tortów, może uda się nam zrealizować jakiś projekt w końcówce czerwca. Atrap nie wyrzucajcie, spróbujemy zrobić wystawę po powrocie do szkoły.
Dzisiaj zostaną wysłane zagrożenia z poszczególnych przedmiotów. Proszę , abyście nadrobili zaległości.
2TR Działalność gospodarcza
Temat: Pojęcie i funkcje marketingu
Na podstawie tekstu w załącznikach proszę odpowiedzieć na polecenia:
1. Co to jest marketing.
2. Omów elementy marketingu.
3. W jakich celach stosuje się marketing
4. Wyjaśnij pojęcia : segmentacja rynku, “4P”.
5. Funkcje marketingu.
Załączniki: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3
Czekam na notatki
2TŻ konkurs kulinarny
W konkursie uczestniczyło 6 uczniów z klasy IITŻ, najciekawsze i najsmaczniejsze zakąski wielkanocne przygotowały:
1 miejsce- Sandra Kaszubowska-nagroda bon pieniężny( wartości 50zł)
2 miejsce- Monika Jaworska- nagroda duża patelnia naleśnikarka
3 miejsce- Dagmara Kamińska- nagroda mała patelnia naleśnikarka
Serdecznie gratuluję zwycięzcom, a pozostałym uczestnikom dziękuję za udział w konkursie.
Nagrody zostaną wręczone przy możliwie najbliższej okazji
Pozdrawiam- Mirosława Kalitowska
2TŻ procesy technologiczne
Temat: Przegląd tortów okolicznościowych
Informacja: 15 maja Wasi rodzice zostaną powiadomieni przeze mnie oraz dyrekcję szkoły o zagrożeniach oceną niedostateczną z poszczególnych przedmiotów. 8, 9, 10 czerwca matura; Do 15 czerwca muszą być wystawione oceny, ponieważ 19 czerwca jest posiedzenie RP.
Pozdrawiam Mirosława Kalitowska
2TŻ technologia gastronomiczna
Temat: Zastosowanie ziemniaków w produkcji potraw
Czytając w podręczniku tekst na str.73 zwróćcie uwagę jakie potrawy przygotowujemy z ziemniaków gotowanych, smażonych, pieczonych.
Ponadto jakie mogą być zapiekanki, sałatki ziemniaczane
Odpowiedzcie na pytanie: W jaki sposób można obniżyć zawartość solaniny w ziemniakach?
2TŻ wyposażenie w gastronomii
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3
2TR
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
2TAK
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4
2TŻ Technologia gastronomiczna
Temat : Obróbka wstępna i cieplna ziemniaków
1. Zasady obróbki wstępnej ziemniaków
2. Najczęściej spotykane sposoby rozdrabniania ziemniaków
3.Zasady obróbki cieplnej ziemniaków
2TŻ zasady żywienia
Serdecznie pozdrawiam, informuję jednocześnie , że 14 maja pojawią się oceny proponowane i zagrożenia, a 15 maja poinformowani zostaną rodzice. Pozostałe informacje przekaże Wam w środę.
Język angielski w gastronomii
Proszę przygotować prezentację na dowolny temat (najlepiej w prezi – można pobrać darmową wersję) i przesłać do mnie.
Język angielski w rolnictwie
Proszę przygotować prezentację na dowolny temat (najlepiej w prezi – można pobrać darmową wersję) i przesłać do mnie.
2TR prowadzenie produkcji
Temat: Pełna księgowość – wady i zalety.
Proszę zrobić notatkę w podobny sposób jak robiliście to przy formach uproszczonych czyli na czym polega, jakie obowiązki ma przedsiębiorca, który tę formę wybierze, kto musi z niej korzystać, wady i zalety. za tydzień będzie z form opodatkowania klasówka. Czekam na notatki.
2TŻ działalność gospodarcza w gastronomii
Wykonaj zadanie zgodnie z załącznikiem. załącznik 1, załącznik 2
2TAK
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
2TR język angielski w rolnictwie
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
2TŻ język angielski w gastronomii
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik