20 – 24.04.2020
matematyka – 23.04
Temat: Powtórka z procentów – zadanie z egzaminów zawodowych
Ile kilogramów siana uzyskamy z 1000 kg zielonki, jeżeli zawartość wody w świeżej zielonce wynosi 60%, natomiast zawartość wody w sianie wynosi 15%? Wskazówka: rozbij zadanie na 2 etapy. Czekam na oryginalne rozwiązania.
Godzina z wychowawcą
Kochani zapraszam Was do obejrzenia filmiku Ripple- To the Good Samaritans in Our Lives: Thank you
oczywiście na You Tubie, a potem po prostu zastanówcie się nad samym sobą . Pozdrawiam
Podstawy przedsiębiorczości
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Biologia
(24.04)Temat: Stawonogi – zwierzęta o członowanych odnóżach.
Zapoznaj się z tematem lekcji z prezentacji i wykonaj notatkę zeszycie.
(22.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Wiedza o społeczeństwie
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Matematyka
Temat: Wartość największa i najmniejsza funkcji kwadratowej w przedziale domkniętym
Zapoznaj się z filmem
https://www.youtube.com/watch?v=RBfYcd6i_hQ
Sporządź tabelę wartości i wykres funkcji y = x2 – 6x + 3
Na wykresie zaznacz wartość maksymalną i minimalną dla x z przedziału domkniętego < 0; 4 >
Skan (fotografię) tabeli i wykresu prześlij na adres stan.bus@wp.pl
Język niemiecki
(2TR) Proszę zapoznać się z lekcjami załącznik
Religia
Jako uzupełnienie tematu o Miłosierdziu Bożym proszę obejrzeć film pt. FAUSTYNA w reżyserii Jerzego Łukaszewicza, który jest dostępny na stronie cda.pl lub youtube.
Język polski
1.Opracuj poezję C.K Norwida-cechy
-opracuj wiersze;
”Fortepian Szopena”
”Coś ty Atenom zrobił Sokratesie”
2.Przeczytaj ”Lalkę” B. Prusa (termin 30.04.2020)
WF
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3
Język angielski
Polecenia i zadania: zadania na padlet.com
Przedmioty zawodowe
2TŻ wyposażenia i zasad bezpieczeństwa w gastronomii
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7
2TAK
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
2TR działalność gospodarcza
Temat: Działalność regulowana.
Co to znaczy :działalność regulowana, po co ustawodawca takie formy wprowadza, na czym te formy polegają i jakich działalności dotyczą…..
Moja podpowiedź: są 3 podstawowe możliwości działalności regulowanej, jakie, na czym polegają??
Proszę zrobić notatkę odpowiadając na postawione przeze mnie pytania, ale ze zrozumieniem, a nie kopiuj i wklej.
Do czwartku czekam na notatki.
2 TR Prowadzenie produkcji rolniczej
Opisz w jaki sposób wykonasz ustawienia siewnika do próby kręconej (pszenica 200 kg – 1 ha).
Zadanie proszę wysłać na e-maila: anoskow@wp.pl
2TŻ Technologia gastronomiczna, procesy technologiczne
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
2TAK
(23.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3
2TŻ zasady żywienia, technologia gastronomiczna
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
2TR prowadzenie produkcji
Temat: Karta podatkowa – zasady funkcjonowania, wady i zalety.
Chciałabym żebyście zebrali podstawowe informacje o tej formie rozliczania się z podatku dochodowego, a więc:
1. Kto może z tej formy korzystać?
2. Od czego zależy wysokość płaconego podatku?
3. Jaka jest procedura ubiegania się o ta formę opodatkowania?
4. Wady i zalety.
Czekam na odpowiedzi do końca tygodnia.
2TAK
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7
Klasa II TŻ Działalność gospodarcza w gastronomii
Temat : Prawa autorskie c.d.
Obejrzyj film kliknij link
2TR język angielski w rolnictwie
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
2TŻ język angielski w gastronomii
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik