klasa 2 technikum

20 – 24.04.2020

matematyka – 23.04

Temat: Powtórka z procentów – zadanie z egzaminów zawodowych
Ile kilogramów siana uzyskamy z 1000 kg zielonki, jeżeli zawartość wody w świeżej zielonce wynosi 60%, natomiast zawartość wody w sianie wynosi 15%? Wskazówka: rozbij zadanie na 2 etapy. Czekam na oryginalne rozwiązania.

Godzina z wychowawcą

Kochani zapraszam Was do obejrzenia filmiku Ripple- To the Good Samaritans in Our Lives: Thank you
oczywiście na You Tubie, a potem po prostu zastanówcie się nad samym sobą . Pozdrawiam

Podstawy przedsiębiorczości

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

Biologia

(24.04)Temat: Stawonogi – zwierzęta o członowanych odnóżach.
Zapoznaj się z tematem lekcji z prezentacji i wykonaj notatkę zeszycie.

(22.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

Wiedza o społeczeństwie

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

Matematyka

Temat: Wartość największa i najmniejsza funkcji kwadratowej w przedziale domkniętym

Zapoznaj się z filmem

https://www.youtube.com/watch?v=RBfYcd6i_hQ

Sporządź tabelę wartości i wykres funkcji y = x2 – 6x + 3

Na wykresie zaznacz wartość maksymalną i minimalną dla x z przedziału domkniętego < 0; 4 >

Skan (fotografię) tabeli i wykresu prześlij na adres stan.bus@wp.pl

Język niemiecki

(2TR) Proszę zapoznać się z lekcjami załącznik

Religia

Jako uzupełnienie tematu o Miłosierdziu Bożym proszę obejrzeć film pt. FAUSTYNA w reżyserii Jerzego Łukaszewicza, który jest dostępny na stronie cda.pl lub youtube.

Język polski

1.Opracuj poezję C.K Norwida-cechy
-opracuj wiersze;
”Fortepian Szopena”
”Coś ty Atenom zrobił Sokratesie”
2.Przeczytaj ”Lalkę” B. Prusa (termin 30.04.2020)

WF

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3

Język angielski

Polecenia i zadania: zadania na padlet.com

Przedmioty zawodowe

2TŻ wyposażenia i zasad bezpieczeństwa  w gastronomii

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7

2TAK

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

2TR działalność gospodarcza

Temat: Działalność regulowana.
Co to znaczy :działalność regulowana, po co ustawodawca takie formy wprowadza, na czym te formy polegają i jakich działalności dotyczą…..
Moja podpowiedź: są 3 podstawowe możliwości działalności regulowanej, jakie, na czym polegają??
Proszę zrobić notatkę odpowiadając na postawione przeze mnie pytania, ale ze zrozumieniem, a nie kopiuj i wklej.
Do czwartku czekam na notatki.

2 TR Prowadzenie produkcji rolniczej

Opisz w jaki sposób wykonasz ustawienia siewnika do próby kręconej (pszenica 200 kg – 1 ha).
Zadanie proszę wysłać na e-maila: anoskow@wp.pl

2TŻ Technologia gastronomiczna, procesy technologiczne

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

2TAK

(23.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3

2TŻ zasady żywienia, technologia gastronomiczna

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

2TR prowadzenie produkcji

Temat: Karta podatkowa – zasady funkcjonowania, wady i zalety.

Chciałabym żebyście zebrali podstawowe informacje o tej formie rozliczania się z podatku dochodowego, a więc:
1. Kto może z tej formy korzystać?
2. Od czego zależy wysokość płaconego podatku?
3. Jaka jest procedura ubiegania się o ta formę opodatkowania?
4. Wady i zalety.
Czekam na odpowiedzi do końca tygodnia.

2TAK

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7

Klasa II TŻ  Działalność gospodarcza w gastronomii

Temat : Prawa autorskie c.d.

Obejrzyj film kliknij link

2TR język angielski w rolnictwie

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

2TŻ język angielski w gastronomii

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik