klasa 4 technikum

20 – 24.04.2020

Matematyka

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

Historia i społeczeństwo

(23.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

Język angielski

Zachęcam do skorzystania z bazy arkuszy maturalnych na www.cke.gov.pl

Religia

Jako uzupełnienie tematu o Miłosierdziu Bożym proszę obejrzeć film pt. FAUSTYNA w reżyserii Jerzego Łukaszewicza, który jest dostępny na stronie cda.pl lub youtube.

Język polski

Powtórzenie do matury

1.Naturalizm i realizm w ”Chłopach” Wł. Reymonta
2.”Wesele” St. Wyspiańskiego jako dramat narodowy

WF

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3

Biologia

(21.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
(20.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

Przedmioty zawodowe

4TŻ Usługi gastronomiczne

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7, załącznik 8, załącznik 9, załącznik 10, załącznik 11, załącznik 12, załącznik 13

4TR Działalność gospodarcza

Proszę przeczytać załącznik

4TŻ Organizacja produkcji gastronomicznej

To już naprawdę ostatnie zadania dla Was kochani w ramach przedmiotu Organizacja produkcji gastronomicznej
Temat: Planowanie produkcji potraw i napojów
Chciałabym abyście przypomnieli sobie schematy blokowe, warunki magazynowania surowców i półproduktów szczególnie temperaturę i wilgotność względną. To tyle. KONIEC. Mirosława Kalitowska

4TR Organizacja produkcji

Temat: Zasady organizacji pracy.

Polecam chociaż pobieżne zapoznanie się z tymi zasadami np. optymalnego wyniku działania, podziału pracy, koncentracji pracy, ciągłości, indywidualizacji i ….
Powinniście oczywiście nieustająco robić testy egzaminacyjne ze zrozumieniem, wyjaśniać błędy.
Pozdrawiam. A. Zalewska

4TŻ

Kochani to nasze ostatnie spotkania .Gratuluję Wam ukończenia szkoły, pewien etap życia zamienia się w inny ale pamiętajcie że nic dwa razy się nie zdarza. Pamiętajcie, że kiedy będziecie potrzebowali wsparcia zawsze możecie na mnie liczyć. Tym czasem dziękuję za wspólnie spędzony czas, raz było lepiej raz gorzej, ale takie jest życie.
Dziękuję za wsparcie , pomoc, aktywność i duże zaangażowanie. Życzę wszystkiego najlepszego.
W ramach obsługi konsumenta i planowania żywienia proszę Was abyście rozwiązali test styczeń 2020 oraz projekt także styczeń 2020.
Natomiast jeśli chodzi o zasady żywienia- pozostała dietetyka
Życzę owocnej pracy      Mirosława Kalitowska

4TŻ usługi gastronomiczne

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7, załącznik 8, załącznik 9, załącznik 10, załącznik 11, załącznik 12, załącznik 13, załącznik 14, załącznik 15, załącznik 16, załącznik 17

4TR prowadzenie produkcji

Gratuluję wszystkim uczniom w klasie  ukończenia szkoły!
Temat: Sporządzanie bilansu pasz dla zwierząt gospodarskich.
W planowaniu i do oceny gospodarki paszowej sporządzany jest bilans pasz, czyli dwustronne zestawienie zapotrzebowania na pasze przez zwierzęta z rozmiarami  jej produkcji w gospodarstwie. Potrzeby paszowe można określić dwoma metodami:
a) wychodząc od dawek pokarmowych dla poszczególnych grup zwierząt w okresie żywienia letniego i zimowego, a następnie przemnażając je przez liczbę dni określonego żywienia i liczbę zwierząt w grupach;
b) korzystając z opracowanych już normatywów zapotrzebowania pasz na jedną sztukę stanu średniego rocznego.
Proponuję żebyście taki bilans pasz poszukali….! Jeżeli macie do mnie jakieś pytania związane z treściami moich przedmiotów, w związku z rozwiązywanymi testami itd. to piszcie!

Klasa IV TŻ  Działalność gospodarcza w gastronomii

Temat:  Kontrahenci i klienci zakładów gastronomicznych.
Przeczytaj informacje z podręcznika str. 289 – 326.