klasa 4 technikum

6 – 8.04.2020

Język angielski

– ćw.2,3,4 str.164 oraz proszę obejrzeć przykładowe egzaminy ustne na www.youtube.com (Matura Video Training Macmillan Education).
Dziękuję wszystkim, którzy odesłali próbne matury pisemne 🙂

Historia

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

Język polski

Opracuj cechy, wyznaczniki i kierunki literackie epoki Młoda Polska
-powtórka do matury

WF

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3

Biologia

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2

Przedmioty zawodowe

Klasa IV TŻiUG Zasady żywienia

Temat: Powtórzenie wiadomości- Grupy środków spożywczych

Proszę abyście przejrzeli materiał dotyczący podziału produktów spożywczych na 12 grup wg schematu
1.Kwalifikacja konkretnego produktu do określonej grupy np. ryż – produkty zbożowe itd.
2. Wartość odżywcza produktów spożywczych tzn. produkty wysokobiałkowe, niskobiałkowe, tłuszczowe itd.
3.Obliczanie wartości energetycznej i odżywczej produktów na podstawie składu chemicznego produktu
Te wszystkie zagadnienia możecie rozwiązać w oparciu o zadania testowe  ze strony www.arkusze.pl
W ramach planowania i obsługi konsumenta , proszę abyście rozwiązali test i projekt czerwiec 2015.

Klasa IV TŻ  Działalność gospodarcza w gastronomii

Wykonaj notatkę i odpowiedz na pytania zgodnie z załącznikiem:
Załącznik
Notatka podręcznik strona 222-241.
Pytania:
1.Wymień czynniki mające wpływ na zakup specjalistycznego oprogramowania gastronomicznego.
2. Jaki specjalistyczny sprzęt komputerowy polecisz właścicielowi lokalu typu fast-food?

2TR prowadzenie produkcji

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik