12 – 20.03.2020
Język polski
Opracuj plan wydarzeń – “Chłopi” Wł. Reymont – w zeszycie przedmiotowym i pliku
termin 23.03.2020
Plik wysłać na adres: gosia.wloki@gmail.com
Matematyka
Zapoznaj się z zawartością stromy internetowej pi-stacja dotyczącą logarytmów, (na ocenę 3) wykonaj dowolną technika graficzną plakat dotyczący logarytmów, (na ocenę 5) wykonaj prezentację Power Point zawierająca ogólne informacje dotyczące logarytmów, praw działań ma logarytmach oraz zastosowania logarytmów w praktyce.
Prace należy przesłać na adres e-mailowy: stan.bus@wp.pl
Język angielski
Podręcznik ćwiczenie 1, 6 s.58; 1a, 3, 4 s.59 i zeszyt ćwiczeń: 1, 2, 3, 4, 5,6 s.36; 1, 2, 3, 4 s.37; 1, 2 s.43
Historia
Proszę rozwiązać przesłane karty pracy. Noszą one nazwy zgodne z tematami w podręczniku. Odpowiedzi proszę przesyłać na mój adres historykzosemki@gmail.com
Karty pracy: karta 1, karta 2, karta 3
Biologia
1. Opracuj temat lekcji: Budowa i funkcje układu moczowego.
a) wymień elementy budowy układu wydalniczego oraz podaj ich funkcje;
b) co dzieje się podczas kolejnych etapów powstawania moczu (I. filtracji, II. resorpcji i III. sekrecji);
c) czym różni się mocz pierwotny od ostatecznego?
Temat opracuj pisemnie na kartce, której skan lub zdjęcie proszę przesłać na mail: kkeskrawiec@wp.pl
2. Karta pracy – układ wydalniczy (Załącznik)
Wypełnioną kartę pracy, w formie skanów lub zdjęć proszę przesłać na mail: kkeskrawiec@wp.pl
Język niemiecki
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1
Religia
Współczesny świat niesie ze sobą wiele niebezpieczeństw i zagrożeń. Jednym z nich jest kryzys wiary u młodych ludzi. Jakie są twoim zdaniem jego powody i w jaki sposób im przeciwdziałać? Uzasadnij swoją wypowiedź.
Zadania proszę przesłać na moją pocztę: renatagralik@wp.pl lub w e-dzienniku.
Przedmioty zawodowe
Technologia gastronomiczna
20.03.Proszę zanalizować treści lekcji, zdjęcia materiałów. Proszę uczyć się na bieżąco. załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3
3 TŻi UG zasady żywienia
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4
3 TŻ Tech. gastronom. 19.03. organizacja produkcji gastronomicznej
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7
3 TŻ Tech. gastronom. 17.03.
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2
3 TŻ Tech. gastronom. 16.03.
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6
1. Uczniowie klas IV- tych i III- cich technikum rolniczego:
– Wykonywać testy na egzaminy zawodowe dostępne w internecie np. https://www.testy.egzaminzawodowy.info/technik-rolnik i wiele innych. Ważne żeby po rozwiązaniu każdego testu, sprawdzić co było źle i dociec dlaczego. Uczcie się na swoich błędach i wyciągajcie wnioski. To bardzo ważne.
2. Uczniowie wszystkich klas technikum, którzy mają niezaliczone klasówki z bieżącego materiału – powtarzamy i uczymy się na poprawy tych prac klasowych.
3. Uczniowie, którzy mają oceny niedostateczne z przedmiotu za I semestr – powtarzamy i przygotowujemy się do poprawy I semestru. Pozdrawiam
Agnieszka Zalewska
Działalność gospodarcza w gastronomii
Odpowiedz na pytania.
1. Co to jest planowanie zatrudnienia?
2. Na czym polega rekrutacja pracowników?
3. Co to jest selekcja?
4. Co to jest struktura organizacyjna przedsiębiorstwa gastronomicznego?
5. Co to jest stanowisko pracy?
6. Co to jest komórka organizacyjna?
Usługi gastronomiczne
Przygotuj prezentację na temat: Systemy i programy komputerowe stosowane dla gastronomii.
Wszystkie prace proszę przesłać na stronę olagorecka@gazeta.pl bądź jako wiadomość w dzienniku elektronicznym.
Termin wykonania do 30.03.2020