12 – 20.03.2020
Język polski
Opracuj cechy literatury romantycznej, założenia programowe.
Utwory:
– A. Mickiewicz : “Romantyczność”, ” Dziady cz. III”, ” Pan Tadeusz”
– J. Słowacki ; “Kordian”
termin 23.03.2020
Plik wysłać na adres: gosia.wloki@gmail.com
MATEMATYKA
Proszę wykonać zadania, których treść znajduje się w załącznikach.
zadania 1 zadania 2 zadania 3 zadania 4 zadanie 5 zadania 6
Język angielski
Proszę wykonać ćw.1, 3, 4 str.155 oraz 2, 4 str.157 z podręcznika
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Ćwiczenia 2,3,4,5,6,8,10,11,12 strona.150-151; ćwiczenia 2,3,5 strona.152-153, zadania z załącznika
Historia
Proszę rozwiązać przesłane karty pracy. Noszą one nazwy zgodne z tematami w podręczniku. Odpowiedzi proszę przesyłać na mój adres historykzosemki@gmail.com.
Karty pracy: karta 1, karta 2, karta 3
Biologia
1. Scharakteryzuj główne teorie dotyczące życia na Ziemi:
– lamarkizm,
– katastrofizm,
– teoria ewolucji Darwina.
Czym różni się dobór naturalny od sztucznego?
Odpowiedzi na pytania w zeszytach, w formie skanów lub zdjęć proszę przesłać na mail: kkeskrawiec@wp.pl
2. Karta pracy – ewolucjonizm (Załącznik)
Wypełnioną kartę pracy, w formie skanów lub zdjęć proszę przesłać na mail: kkeskrawiec@wp.pl
Język niemiecki
20.03. Proszę wykonać zadania, uczyć się w miarę na głos i spodziewać się, że będę sprawdzać i oceniać efekty waszej pracy. Owocnej pracy! załącznik 1
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3
Religia
Wybierz jeden dowolny fragment z Pisma Świętego, który w trudnych dla nas chwilach będzie umocnieniem w smutku. Nie zapomnij dopisać skąd pochodzi.
Plus zadanie zaległe dla osób, które nie oddały (patrz: e-dziennik).
Zadania proszę przesłać na moją pocztę: renatagralik@wp.pl lub w e-dzienniku.
Przedmioty zawodowe
Obsługa konsumenta- Temat: Rodzaje i sposoby podawania śniadań
1. Rodzaje śniadań i ich asortyment
2. Rodzaje nakryć do śniadań
Proszę o sporządzenie notatki w zeszycie.
Zadania do wykonania na ocenę( proszę o przysłanie na mojego prywatnego maila)
1.Wypisz wady i zalety śniadań bufetowych. Oceń je z punktu widzenia gościa i lokalu.
2.Zaplanuj menu, zastawę stołową i bieliznę stołową do śniadania bufetowego , dla 30 osób.Planując zastawę, przyjmij, że liczba naczyń i sztućców powinna być przynajmniej 2 razy większa od liczby osób. Zaplanuj także sprzęt pomocniczy do bufetu np. warnik.
Termin wykonania zadania i przesłania jego rozwiązania na mój prywatny mail do 27 marca. Proszę o poważne potraktowanie sprawy. Dotychczasowe rozwiązania nadesłały mi tylko 3 osoby z waszej klasy.
Serdecznie Was pozdrawiam i do miłego zobaczenia. M. Kalitowska
Przypominam , że oczekuję na prace uczniów klasy IV TŻiUG na mojego prywatnego maila. Mirosława Kalitowska
1. Uczniowie klas IV- tych i III- cich technikum rolniczego:
– Wykonywać testy na egzaminy zawodowe dostępne w internecie np. https://www.testy.egzaminzawodowy.info/technik-rolnik i wiele innych. Ważne żeby po rozwiązaniu każdego testu, sprawdzić co było źle i dociec dlaczego. Uczcie się na swoich błędach i wyciągajcie wnioski. To bardzo ważne.
2. Uczniowie wszystkich klas technikum, którzy mają niezaliczone klasówki z bieżącego materiału – powtarzamy i uczymy się na poprawy tych prac klasowych.
3. Uczniowie, którzy mają oceny niedostateczne z przedmiotu za I semestr – powtarzamy i przygotowujemy się do poprawy I semestru. Pozdrawiam Agnieszka Zalewska
Działalność gospodarcza w gastronomii
Proszę o przesłanie wcześniej już zadanych prezentacje na temat:
1)Urządzenia biurowe – dobór i obsługa.
2) Organizacja pracy biurowej z zastosowaniem zasad ergonomii oraz bhp.
Osoby, które są zagrożone dodatkowo opisują kalkulacje, marże i koszty w działalności gastronomicznej.
Wszystkie prace proszę przesłać na stronę olagorecka@gazeta.pl bądź jako wiadomość w dzienniku elektronicznym.
Termin wykonania do 30.03.2020
Organizacja produkcji rolniczej
Proszę wykonać zadania, które znajdują się w załączniku. Zadanie
Osoby, które otrzymały ocenę niedostateczną z egzaminu próbnego rozwiązują dodatkowo zadanie z drugiego załącznika. załącznik
Odpowiedzi proszę przesłać do 30.03.2020 na adres annadudkiewicz87@wp.pl Pozdrawiam Anna Zamojdzin