20 – 24.04.2020
Matematyka
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Historia i społeczeństwo
(23.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Język angielski
Zachęcam do skorzystania z bazy arkuszy maturalnych na www.cke.gov.pl
Religia
Jako uzupełnienie tematu o Miłosierdziu Bożym proszę obejrzeć film pt. FAUSTYNA w reżyserii Jerzego Łukaszewicza, który jest dostępny na stronie cda.pl lub youtube.
Język polski
Powtórzenie do matury
1.Naturalizm i realizm w ”Chłopach” Wł. Reymonta
2.”Wesele” St. Wyspiańskiego jako dramat narodowy
WF
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3
Biologia
(21.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
(20.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Przedmioty zawodowe
4TŻ Usługi gastronomiczne
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7, załącznik 8, załącznik 9, załącznik 10, załącznik 11, załącznik 12, załącznik 13
4TR Działalność gospodarcza
Proszę przeczytać załącznik
4TŻ Organizacja produkcji gastronomicznej
To już naprawdę ostatnie zadania dla Was kochani w ramach przedmiotu Organizacja produkcji gastronomicznej
Temat: Planowanie produkcji potraw i napojów
Chciałabym abyście przypomnieli sobie schematy blokowe, warunki magazynowania surowców i półproduktów szczególnie temperaturę i wilgotność względną. To tyle. KONIEC. Mirosława Kalitowska
4TR Organizacja produkcji
Temat: Zasady organizacji pracy.
Polecam chociaż pobieżne zapoznanie się z tymi zasadami np. optymalnego wyniku działania, podziału pracy, koncentracji pracy, ciągłości, indywidualizacji i ….
Powinniście oczywiście nieustająco robić testy egzaminacyjne ze zrozumieniem, wyjaśniać błędy.
Pozdrawiam. A. Zalewska
4TŻ
Kochani to nasze ostatnie spotkania .Gratuluję Wam ukończenia szkoły, pewien etap życia zamienia się w inny ale pamiętajcie że nic dwa razy się nie zdarza. Pamiętajcie, że kiedy będziecie potrzebowali wsparcia zawsze możecie na mnie liczyć. Tym czasem dziękuję za wspólnie spędzony czas, raz było lepiej raz gorzej, ale takie jest życie.
Dziękuję za wsparcie , pomoc, aktywność i duże zaangażowanie. Życzę wszystkiego najlepszego.
W ramach obsługi konsumenta i planowania żywienia proszę Was abyście rozwiązali test styczeń 2020 oraz projekt także styczeń 2020.
Natomiast jeśli chodzi o zasady żywienia- pozostała dietetyka
Życzę owocnej pracy Mirosława Kalitowska
4TŻ usługi gastronomiczne
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7, załącznik 8, załącznik 9, załącznik 10, załącznik 11, załącznik 12, załącznik 13, załącznik 14, załącznik 15, załącznik 16, załącznik 17
4TR prowadzenie produkcji
Gratuluję wszystkim uczniom w klasie ukończenia szkoły!
Temat: Sporządzanie bilansu pasz dla zwierząt gospodarskich.
W planowaniu i do oceny gospodarki paszowej sporządzany jest bilans pasz, czyli dwustronne zestawienie zapotrzebowania na pasze przez zwierzęta z rozmiarami jej produkcji w gospodarstwie. Potrzeby paszowe można określić dwoma metodami:
a) wychodząc od dawek pokarmowych dla poszczególnych grup zwierząt w okresie żywienia letniego i zimowego, a następnie przemnażając je przez liczbę dni określonego żywienia i liczbę zwierząt w grupach;
b) korzystając z opracowanych już normatywów zapotrzebowania pasz na jedną sztukę stanu średniego rocznego.
Proponuję żebyście taki bilans pasz poszukali….! Jeżeli macie do mnie jakieś pytania związane z treściami moich przedmiotów, w związku z rozwiązywanymi testami itd. to piszcie!
Klasa IV TŻ Działalność gospodarcza w gastronomii
Temat: Kontrahenci i klienci zakładów gastronomicznych.
Przeczytaj informacje z podręcznika str. 289 – 326.