klasa 2 technikum

15 – 17.04.2020

Religia

Temat: Siostra Faustyna – Boże miłosierdzie.

W drugą niedzielę wielkanocną obchodzimy ustanowione przez św. Jana Pawła II Święto Miłosierdzia Bożego. W tym dniu naszą uwagę skupiamy na osobie św. Faustyny Kowalskiej, która przekazała światu orędzie o Bożym Miłosierdziu. Proszę obejrzeć prezentację na ten temat: kliknij link
a następnie w 2-3 punktach zrobić z tego notatkę do zeszytu. Polecam również Waszej uwadze film pt. Siostra Faustyna w blasku Miłosierdzia, który pokaże TVP Historia w niedzielę o godz. 19.oo.
Przypominam, że nie wszyscy jeszcze przesłali mi zaległe zadania domowe. Czekam do końca tygodnia: renatagralik@wp.pl

Matematyka

Temat: Współrzędne wierzchołka paraboli

Zapoznaj się dokładnie z filmem i zapisz do zeszytu wzory na współrzędne wierzchołka paraboli

link do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=fJf368Gg6qE

Sporządź tabelę, dokładny wykres funkcji y =x2 + 2x -3,

Zaznacz na wykresie miejsca zerowe oraz wierzchołek. Odczytaj i zapisz współrzedne wierzchołka. Oblicz współrzędne wierzchołka według wzorów, które podano w filmie. Porównaj wyniki. Prześlij wykres i obliczenia na adres:stan.bus@wp.pl


Godzina z wychowawcą

Zachęcam do refleksji nad swoimi ocenami 
pozdrawiam Mirosława Kalitowska

Język niemiecki

Proszę zapoznać się z lekcją. załącznik

WF

(grupa 1)
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3

(grupa 2)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: zadanie 10

Język angielski

Polecenia i zadania: zadania na padlet.com

Podstawy przedsiębiorczości

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

Biologia

(17.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

Temat: Nicienie – zwierzęta o obłym, nieczłonowanym ciele.
Zapoznaj się z tematem lekcji z prezentacji i wykonaj notatkę zeszycie. załącznik

Przedmioty zawodowe

2TR Działalność gospodarcza

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

2TR

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

II T ZiUG Procesy technologiczne – 17.04.2020

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik

II T ZiUG Technologia gastronomiczna

Temat : Zasady sporządzania surówek
Przeczytajcie z podręcznika tekst str.56-57
Potem wykonajcie w zeszycie mapę mentalną( robiliśmy taką na zasadach kiedy powtarzaliśmy składniki odżywcze).Najważniejsze ścieżki w tej mapie to: składnik główny, zaprawa, dodatki i przyprawy, wielkość porcji surówek i czas przechowywania. Proszę o informację zwrotną.

II T ZiUG Procesy technologiczne

Temat: Zakąski wielkanocne
Święta już za nami z pewnością na waszych stołach gościły różne dobre potrawy. Proszę Was abyście przysłali mi jedną z nich no oczywiście że nie dosłownie tylko w postaci receptury gastronomicznej nie  zapomnijcie o sposobie wykonania potrawy. Czekam z utęsknieniem na Wasze przepisy obiecuję że jeden z nich wykonam i to ja wtedy prześlę Wam zdjęcia z mojej pracy.

2TR

Poprawa sprawdzianu w załączniku

2TR Technika w rolnictwie

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7

2TR Prowadzenie produkcji rolniczej

Opisz budowę siewnika zbożowego.(opis i zdjęcie siewnika)
Zadanie proszę wysłać na maila: anoskow@wp.pl

2TAK

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5

Język angielski zawodowy

Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik