15 – 17.04.2020
Religia
Temat: Siostra Faustyna – Boże miłosierdzie.
W drugą niedzielę wielkanocną obchodzimy ustanowione przez św. Jana Pawła II Święto Miłosierdzia Bożego. W tym dniu naszą uwagę skupiamy na osobie św. Faustyny Kowalskiej, która przekazała światu orędzie o Bożym Miłosierdziu. Proszę obejrzeć prezentację na ten temat: kliknij link
a następnie w 2-3 punktach zrobić z tego notatkę do zeszytu. Polecam również Waszej uwadze film pt. Siostra Faustyna w blasku Miłosierdzia, który pokaże TVP Historia w niedzielę o godz. 19.oo.
Przypominam, że nie wszyscy jeszcze przesłali mi zaległe zadania domowe. Czekam do końca tygodnia: renatagralik@wp.pl
Matematyka
Temat: Współrzędne wierzchołka paraboli
Zapoznaj się dokładnie z filmem i zapisz do zeszytu wzory na współrzędne wierzchołka paraboli
link do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=fJf368Gg6qE
Sporządź tabelę, dokładny wykres funkcji y =x2 + 2x -3,
Zaznacz na wykresie miejsca zerowe oraz wierzchołek. Odczytaj i zapisz współrzedne wierzchołka. Oblicz współrzędne wierzchołka według wzorów, które podano w filmie. Porównaj wyniki. Prześlij wykres i obliczenia na adres:stan.bus@wp.pl
Godzina z wychowawcą
Zachęcam do refleksji nad swoimi ocenami
pozdrawiam Mirosława Kalitowska
Język niemiecki
Proszę zapoznać się z lekcją. załącznik
WF
(grupa 1)
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3
(grupa 2)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: zadanie 10
Język angielski
Polecenia i zadania: zadania na padlet.com
Podstawy przedsiębiorczości
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Biologia
(17.04)Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
Temat: Nicienie – zwierzęta o obłym, nieczłonowanym ciele.
Zapoznaj się z tematem lekcji z prezentacji i wykonaj notatkę zeszycie. załącznik
Przedmioty zawodowe
2TR Działalność gospodarcza
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
2TR
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
II T ZiUG Procesy technologiczne – 17.04.2020
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik
II T ZiUG Technologia gastronomiczna
Temat : Zasady sporządzania surówek
Przeczytajcie z podręcznika tekst str.56-57
Potem wykonajcie w zeszycie mapę mentalną( robiliśmy taką na zasadach kiedy powtarzaliśmy składniki odżywcze).Najważniejsze ścieżki w tej mapie to: składnik główny, zaprawa, dodatki i przyprawy, wielkość porcji surówek i czas przechowywania. Proszę o informację zwrotną.
II T ZiUG Procesy technologiczne
Temat: Zakąski wielkanocne
Święta już za nami z pewnością na waszych stołach gościły różne dobre potrawy. Proszę Was abyście przysłali mi jedną z nich no oczywiście że nie dosłownie tylko w postaci receptury gastronomicznej nie zapomnijcie o sposobie wykonania potrawy. Czekam z utęsknieniem na Wasze przepisy obiecuję że jeden z nich wykonam i to ja wtedy prześlę Wam zdjęcia z mojej pracy.
2TR
Poprawa sprawdzianu w załączniku
2TR Technika w rolnictwie
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5, załącznik 6, załącznik 7
2TR Prowadzenie produkcji rolniczej
Opisz budowę siewnika zbożowego.(opis i zdjęcie siewnika)
Zadanie proszę wysłać na maila: anoskow@wp.pl
2TAK
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik 1, załącznik 2, załącznik 3, załącznik 4, załącznik 5
Język angielski zawodowy
Proszę wykonać polecenia i zadania podane w załącznikach: załącznik