![](http://zsae-karolewo.home.pl/wp-content/uploads/2019/12/80449211_809918929479255_2522152173718994944_n-1024x768.jpg)
![](http://zsae-karolewo.home.pl/wp-content/uploads/2019/12/79935770_435208857150734_8211846262996074496_n-760x1024.jpg)
![](http://zsae-karolewo.home.pl/wp-content/uploads/2019/12/79208665_440648623535713_9067888001626931200_n-1024x768.jpg)
W poniedziałek 16 grudnia 2019 roku trzydziestoosobowa grupa z kilku klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Karolewie w ramach projektu Inwestycje w Zawodowców 2, uczestniczyła w zajęciach przygotowanych i poprowadzonych przez pracowników naukowych WSG w Bydgoszczy. Moderatorem warsztatów była pani dr inż. Dorota Łaboda. Młodzież poznała nowinki technologiczne zaprezentowane przez pracowników Instytutu Informatyki i Mechatroniki. Następnie uczestniczyła w wykładzie pani dr Łabody nt. “Ewolucja na talerzu”. Dużo uwagi pani doktor poświęciła zdrowemu odżywianiu, analizując założenia piramidy żywieniowej. Przybliżyła również zagadnienia związane z gastronomią XXI wieku. Warsztaty zakończyły się spacerem po kampusie oraz przepysznym obiadem w mensie akademickiej. Opiekunami były panie: Joanna Ryńska i Mirosława Kalitowska.
Oprac. M. Kalitowska