WARZYWA W DESERZE

WARZYWA W DESERZE – to tytuł konkursu cukierniczego, jaki odbył się 1 kwietnia w Zespole Szkół Agro-Ekonomicznych w Karolewie. Uczennice i uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z klas I- IV przygotowali desery z wykorzystaniem szpinaku, marchewki, buraczków, cukinii. Pomysłów nie brakowało, stąd efekt końcowy był zdumiewający.
Trudno było wybrać jednoznacznie zwycięzców. Ostatecznie jurorki pani Renata Jurak-Muziewicz i Mirosława Kalitowska ogłosiły:
I miejsce przyznano Oldze Szreder i Wiktorii Olszewskiej z I technikum za szpinakowe ZIELONE MARZENIE
II miejsca – Karolina Szymańska i Joanna Witkowska (klasa III technikum SP) oraz ich deser MARCHEWKOWE TARTALETKI
III miejsce należało do Natalii Mosińskiej i Sebastiana Glazika (III technikum) za deser WIOSENNY SEN
Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali nagrody rzeczowe oraz dyplomy.
Mirosława Kalitowska

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.